23
Oct
    Редовна годишња Скупштина ССД

Редовна годишња Скупштина ССД ће се одржати 10. новембра 2018. године на Филозофском факултету у Нишу у 17,15 часова у сали 302. Материјали за скупштину ће бити накнадно постављени на сајт.

 

Опширније...
 
23
Oct
    Конференција Социологија у XXI веку: изазови и перспективе

Социологија у XXI веку: изазови и перспективе (поводом 80 година од  формирања друштва за социологију и друштвене науке).  Oрганизатори конференције Српско социолошко друштво и Департман за социологију Филозофског факултета у Нишу

Опширније...
 

 
20
Oct
    Промоција издања Српског социолошког друшта на Београдском сајму књига

На овогодишњем 63. међународном београдском Сајму књига, биће промовисан међународни тематски зборник Глобализација и глокализација који су заједнички објавили Српско социолошко друштво, Филозофски факултет Универзитета у Приштини, Косовска Митровица и Институт за политичке студије, Београд. Промоција ће се одржати на штанду Канцеларије за КиМ, у понедељак 22. октобра у 14.00 сати.

Опширније...
 
12
Oct
    Одржани научни скупови у Власотинцу и у селу Дејан

У Власотинцу су 14. и 15. септембра 2018. одржани XXIV „Власински сусрети“, међународни научни скуп чија је овогодишња тема била ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ОБНОВА И РАЗВОЈ СЕОСКИХ ПОДРУЧЈА. Скуп је одржан у просторијама библиотеке „Десанка Максимовић“ у Власотинцу, уз присуство неколико десетина научника из различитих дисциплина и из више земаља.

 

Опширније...
 
15
Aug
    Пријаве за анкетарски рад у Европском друштвеном истраживању

Имамо то задовољство да вас позовемо да се пријавите за анкетарски рад у вероватно најугледнијем али и најзахтевнијем истраживању у области друштвених наука – Европском друштвеном истраживању (European Social Survey). Европско друштвено истраживање се по први пут изводи у Србији и спроводи га конзорцијум истраживачких институција на челу са Институтом за социолошка истраживања Филозофског факултета Универзитета у Београду.

Опширније...
 
14
Jul
    Први позив на конферецију: Социологија у XXI веку: изазови и перспективе

Текуће, 2018. године навршава се 80 година од оснивања Друштва за социологију и друштвене науке, из кога се касније развило Српско социолошко друштво. Истовремено, ове године обележавамо и 80 година постојања Социолошког прегледа, часописа нашег Друштва, који је настао као резултат рада оснивача Друштва за социологију и друштвене науке.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 67