Седница огранка ССД за Косово и Метохију и оснивање Социолошког клуба у Косовској Митровици…

Обавештавамо Вас да је 2. априла 2024. године на Филозофском факултету у Косовској Митровици одржана седница хибридног формата у оквиру Огранка Српског социолошког друштва за Косово и Метохију. На предлог досадашње председнице Огранка ССД за КиМ проф. др Јасмине Петровић и уз једногласну сагласност осталих чланова Огранка донете су одлуке о избору новог председника и секретара Огранка, као и одлукa о оснивању Социолошког клуба из Косовске Митровице.

Улогу нове председнице Огранка ССД за КиМ обављаће доц. др Снежана Попић, док је за секретара изабрана асист. мср Теодора Јакшић. Председница новофомираног Социолошког клуба је доц. др Бранислава Вучковић.

Досадашња председница Огранка ССД за КиМ проф. др Јасмина Петровић подсетила је све чланове на различите могућности и потребе за развој социолошке заједнице и остваривање бољих професионалних и научноистраживачких циљева, као и за успостављање мреже наставника социологије из средњих школа у региону. Проф. др Јасмина Петровић посебно је указала на значај и могућност оснивања различитих секција за социолошка истраживања које би функционисале у оквиру Огранка ССД за КиМ. У дискусији су учествовали сви присутни чланови Огранка, при чему су посебно разматрани и предлози дати од стране координатора за средњошколско такмичење ученика из социологије на КиМ асист. мср Немање Радовановића, као и других чланова Огранка. Дискусија је настављена у знаку колегијалног и конструктивног планирања индивидуалних и заједничких будућих активности које би биле у складу са новоусвојеним одлукама Огранка.

Доц. др Снежана Попић