Потписан уговор о суиздаваштву часописа Социолошки годишњак

 

Председници Српског социолошког друштва (ССД), проф. др Слободан Миладиновић и Социолошког друштва Републике Српске (СДРС), проф. др Биљана Милошевић Шошо, потписали су 30. новембра 2022. године у Београду, у седиштву ССД, Уговор о суиздаваштву часописа Социолошки годишњак, који се од недавно поново налази на листи Министарства науке Републике Србије, категорисан као часописа од националног значаја (М52).

Потписивању Уговора присуствовали су главни и одговорни уредник Социолошког прегледа, проф. др Урош Шуваковић и главни и одговорни уредник Социолошког годишњака, доц. др Бојан Ћорлука, као и секретари ССД, др Слободан Мрђа и СДРС мр Миле Вукајловић.

Потписивањем овог Уговора реализоване су одлуке Скупштине ССД одржане у Врању, на Педагошком факултету Универзитеа у Нишу и Скупштине СДРС, одржане на Филозофском факултету на Палама Универзитета у Источном Сарајеву, о суиздавању часописа Социолошки годишњак.

Уговором је предвиђено да се часопис уређује по највишим стандардима за уређивање часописа, да се објављује у отвореном режиму, уз електронско уређивање и контролу на плагијеризам, те уз индексирање на Српском цитатном индексу.