Позив за такмичење из социологије у 2025. години…

Српско социолошко друштво у сарадњи са одсецима за социологију Филозофског факултета у Београду, Новом Саду, Нишу и Косовској Митровици, организује такмичење ученика средњих школа из социологије, које је уврштено у календар такмичења и смотри ученика средњих школа Министарства просвете Републике Србије. Тема такмичења је:

ИЗАЗОВИ САВРЕМЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Пријаве радова за такмичење подносе се до 31. децембра 2024. године, а завршени радови морају се предати најкасније до 16. фебруара 2025. године, на следеће адресе електронске поште координатора такмичења (са субјектом: Такмичење ученика средњих школа из социологије):

  • milica.vlajic3@gmail.com, sviosimjednog@gmail.com (Одељење за социологију Филозофског факултета Универзитета у Београду, Чика Љубина 18–20, 11000 Београд);
  • vladan.vidicki@ff.uns.ac.rs (Одсек за социологију Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, Зорана Ђинђића 2, 21000 Нови Сад);
  • aleksandra.nikolajevic@filfak.ni.ac.rs (Департман за социологију Филозофског факултета Универзитета у Нишу, Ћирила и Методија 2, 18000 Ниш);
  • nemanja.radovanovic1@gmail.com (Катедра за социологију Филозофског факултета у Косовској Митровици, Филипа Вишњића б.б., 38220 Косовска Митровица).

Након приспећа радова, врши се селекција оних који ће бити представљени на јавној, такмичарској презентацији, на одговарајућем одсеку за социологију. Одабрани финалисти ће презентовати и бранити своје радове у оквиру финала регионалног такмичења које ће бити организовано 8. марта 2025. године у исто време на четири различита одсека за социологију (Београд, Нови Сад, Ниш и Косовска Митровица).

Право учешћа на републичком такмичењу имају ученици који су на регионалним такмичењима освојили прво, друго и треће место. Републичко такмичење ће се одржати 22. марта 2025. године у Стручној школи „Свети Сава“, Карађорђа Петровића 240, Бујановац.