23
Apr
    Новосадски социолошки клуб вас позива на предавање

Новосадски социолошки клуб вас позива на предавање под називом „Inter-American Cultural Studies at the Center for Inter-American Studies“  које ће одржати др Ksaver Hergenroter са Универзитета у Грацу у  среду, 24. априла  у сали 114/И на Филозофском факултету у Новом Саду.

Опширније...
 
18
Apr
    Социолошки клуб Вас позива на трибину "Друштвене науке и критика".

Социолошки клуб Вас позива на трибину "Друштвене науке и критика". Разговараћемо о томе како балансирати између критичности према неким аспектима друштва са једне, и захтевима за постизањем епистемолошких императива друштвене науке са друге стране. Проблематизоваћемо питање доминације и обухватити критику неједнакости, сиромаштва, насиља итд. са тим што је главно питање колико далеко можемо да одемо у правцу критике а да не изгубимо на објективности и научном потенцијалу.

Опширније...
 
9
Apr
    Републичко такмичење ученика средњих школа из социологије

Српско социолошко друштво је у школској 2018/19. години организовало седмо по реду такмичење ученика средњих школа из социологије, на тему „Култура и савремени изазови”. Регионална такмичења у Београду, Новом Саду, Нишу и Косовској Митровици одржана су истовремено, 9. марта 2019. године, на факултетима који реализују програме академских студија социологије. Републичко такмичење је одржано 23. марта 2019. године, са почетком у 12 часова, у Гимназији у Обреновцу.

Опширније...
 
4
Apr
    Осврт на излагања и дискусије са округлог стола „Могућности примјене социолошких истраживања у савременом друштву“

Поводом обиљежавања 10 година постојања и рада Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци, 28. марта 2019. године, студијски програм Социологије одржао је округли сто на тему: „МОГУЋНОСТИ ПРИМЈЕНЕ СОЦИОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА У САВРЕМЕНОМ ДРУШТВУ“.

 

Опширније...
 
3
Apr
    Додељена награда "Радомир Лукић"

Жири за доделу награде Српског социолошког друштва за животно дело донео је одлуку да се награда у 2018. години додели проф. др Миодрагу Ранковићу, редовном професору Филозофског факултета Универзитета у Београду.Образложење за доделу награде биће накнадно објављено.Награда ће бити свечано додељена на редовној годишњој скупштини Српског социолошког друштва.

Опширније...
 
3
Apr
    Регионално такмичење ученика средњих школа из социологије Косовска Митровица 2019.

У организацији Српског социолошког друштва и Катедре за социологију Филозфског факултета у Косовској Митровици, 09. марта је на Филозофском факултету у Косовској Митровици одржано регионално такмичење ученика средњих школа из социологије. У финале регионалног такмичења ушло је четири рада које је одабрала комисија у саставу...

 

Опширније...
 
20
Mar
    Трибина на тему: "Да ли је могућа постполитикологија?"

Секција за истраживање Социјалних покрета одржаће састанак 02.04. 2019. године у 18 часова. Место одржавања: Институт за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду (стара зграда Филозофског факултета, улаз кроз Ректорат и двориште).  На Трибини ће предавање одржати Милош Кнежевић.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 11 од 74