4
Dec
    Конкурс за доделу награде „Радомир Лукић“ за животно дело

У складу са Правилником о награди Српског социолошког друштва за животно дело "Радомир Лукић", донесеним 23. марта 2013. године и измена и допуна...

Опширније...
 
17
Nov
    Промоција награђене студије Фабрика од проф. др Марице Шљукић

Промоција награђене студије Фабрика од проф. др Марице Шљукић одржана је јуче, 14. новембра на Филозофском факултету у Новом Саду. На промоцији су говорили проф. др Душан Мојић, проф. др Снежана Стојшин и ауторка, док је модерирала Марина Недељковић. Промоција ове студије о фабрикама, радницима и индустрији у пост-социјалистичкој Србији изазвала је велико интересовање, што потврђује присуство професора, бивших и садашњих студената. Промоцију је огранизовао Новосадски социолошки клуб уз подршку Одсека за социологију у Новом Саду.

Опширније...
 
17
Nov
    Секција за истраживање Социјалних покрета одржаће састанак 03.12. 2019. године.

Секција за истраживање Социјалних покрета одржаће састанак 03.12. 2019. године у 18 часова. Место одржавања: Институт за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду (стара зграда Филозофског факултета, улаз кроз Ректорат и двориште).  На Трибини ће предавање одржати др Ранко Совиљ, научни сарадник Института друштвених наука.

Опширније...
 
25
Oct
    Извештај о раду Редакције часописа Социолошки преглед у периоду од последње Скупштине ССД до данас

На седници Редакције часописа Социолошки преглед одржаној 24.10.2019. једногласно је прихваћен следећи

Опширније...
 
25
Oct
    Извештај о раду

На седници Председништва Српског социолошког друштва, одржаној дана 23. 10. 2019. године усвојен је као Предлог и упућен на расправу и усвајање Скупштини ССД

 

Опширније...
 
23
Oct
    Одлука жирија о додели награде „Војин Милић“ за најбољу књигу из области социологије објављену 2018. године

На основу члана 3 Статута Српског социолошког друштва и Правилника о Награди „Војин Милић“, жири за доделу награде за најбољу социолошку књигу домаћег аутора у 2018. години, у саставу проф. др Владимир Вулетић, проф. др Лела Милошевић Радуловић и проф. др Снежана Стојшин, већином гласова, донео је одлуку да награда припадне доц. др Марици Шљукић за књигу „Фабрика: Индустрија у пост-социјалистичкој Србији“. Ново Милошево: Банатски културни центар, 2018.

Опширније...
 
21
Oct
    Скупштина Српског социолошког друштва

Скупштина Српског социолошког друштва одржаће се 25. октобра 2019. године на Мећавнику, са почетком у 17,30 часова.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 77