14
Nov
    Конференција ССД: Сто година српске социологије
Српско социолошко друштво у наредној, 2012. години, организује научну конференцију под називом Сто година српске социологије. Повод за ову конференцију јесте целовитог представљања социологије, као научне дисциплине...
Опширније...
 
30
Nov
    Састанак секције за истраживање социјалних покрета

Састанак Секције за истраживање социјалних покрета одржаће се 09.05.2023. године у 18 часова. Место: Учитељски факултет, Краљице Наталије 43, Београд.

Опширније...
 
27
Feb
    Снежана Стојшин (2023-..)

Снежана Стојшин (Нови Сад, 1973) дипломирала је (1999), магистрирала (2007) и докторирала у области методологије (2013) на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду на Одсеку за социологију. Ванредни је професор за ужу научну област Социологија на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду од 2019. године и предаје на сва три нивоа студија на Одсеку за социологију. Предаје и на основним студијама Комуникологије и односа са јавношћу, Културологије и Социјалног рада, и на мастер студијама Комуникологије. Поља научног истраживања: методологија научних истраживања, демографски процеси и структуре, унутрашње миграције и истраживања сеоске омладине.

Члан је European Sociological Association (ESA), Српског социолошког друштва и члан Председништва ССД (2019 -). Била је члан жирија за за доделу награде за најбољу социолошку књигу домаћег аутора у 2018. години, дугогодишњи је члан Организационог одбора регионанлог такмичења средњошколаца из Социологије које организује ССД. Члан је Уређивачког одбора часописа Методички видици Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду. Члан је више од 10 програмских и организационих одбора скупова са међународним учешћем или скупова националног значаја, а у сарадњи са колегама уредила је и приредила зборнике са научних скупова Друштво и простор и Друштвени развој и демографске промене. Приредила је темат Методологија савремених друштвених истраживања у часопису Култура, 2020. године. Аутор је преко 50 научних радова објављених у земљи и иностранству и две монографије. Као истраживач учествовала је на неколико научно-истраживачких пројеката које финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Од 2021. године учествује на пројекту Матице српске Српско село између традиције и сталних промена, који финансирају Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Покрајински секретаријат за високо образовање и научно-истраживачку делатност АП Војводине. Од 2021. учествује у истраживачком пројекту Социолошка студија о положају српских студената у Бечу подржаном од стране Представништва Републике Српске у Бечу, Амбасаде Републике Србије у Аустрији и Матице српске. У последњем пројектном циклусу (2011-2019) Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије као истраживач учествовала је на пројектима Промене у друштвеној структури и покретљивости као чиниоци европских интеграција Републике Србије, са посебним освртом на АП Војводину и Трансформација социјалног идентитета у условима кризе и њен утицај на европске интеграције и (2016-2017) на међународном пројекту Социально-ролевая и профессиональная структура занятых в редких видах аграрно-сельского труда Организация финансирования Федеральное государственное бюджетное учреждение науки Институт аграрных проблем Российской академии наук, Саратовская обл.

 
<< Почетак < Претходна 81 82 Следећа > Крај >>

Страна 82 од 82