28
Jul
    Слободна буџетска места за студирање на ОАС и МАС социологије на Филозофском факултету у Косовској Митровици

На филозофском факултету у Косовској Митровици - који је акредитована високошколска установа у образовном систему Србије - остало је 11 слободних буџетских места за студије на ОАС Социологија и 4 слободна буџетска места за студије на МАС Социологија, као и самофинансирајућа места на овим студијским програмима.

Опширније...
 
16
Jul
    Шири избор књига за „Војина Милића“

На основу члана 3 Статута Српског социолошког друштва и Правилника о Награди „Војин Милић“, жири за доделу награде за најбољу социолошку књигу домаћег аутора у 2019. години, у саставу проф. др Бранимир Стојковић, проф. др Лела Милошевић Радуловић и проф. др Жолт Лазар, донео је одлуку о ширем избору књига за доделу награде.

Опширније...
 
19
Jun
    Преминула Марина Благојевић Хјусон

Марина Хјусон (Благојевић) доктор социологије и научна саветница у Институту за криминолошка и социолошка истраживања у Београду. Била је председница Социолошког друштва Србије (1992‒1996) и председница Секције за феминистичка истраживања тог удружења.

Опширније...
 
10
Jun
    Републичко такмичење ученика средњих школа из социологије

Прво место: Марија Милојевић,  Пољопривредно-ветеринарска школа, Свилајнац  "Трбухом за крухом - миграције младе радне снаге"...

Опширније...
 
10
Jun
    Правилник за такмичење ученика средњих школа из социологије

Овим правилником ближе се уређују и дефинишу правила учешћа и одржавања регионалних и републичког такмичења из социологије за ученике средњих школа у Србији.

Опширније...
 
2
Jun
    IN MEMORIAM Проф. др Зоран Видојевић (1940-2020)

Ових дана, после смрти ТриваИнђића, напустио нас је још један од узорних посленика и великана из друштвено-хуманистичких наука, социолог проф. др Зоран Видојевић.

Опширније...
 
28
мај
    Регионално такмичење ученика средњих школа из социологије - Косовска Митровица 2020.

У организацији Српског социолошког друштва и Катедре за социологију Филозфског факултета у Косовској Митровици, 23. маја преко интернет платформе Zoom одржано је регионално такмичење ученика средњих школа из социологије. Због ситуације у вези са корона вирусом, није било могуће организовати такмичење у просторијама факултета. И поред тога, сви учесници сагласни су да је овакав начин организовања такмичења за све корисно и драгоцено искуство.

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 77