Републичко такмичење ученика средњих школа из социологије
уторак, 11 април 2017 07:44

Овогодишње национално такмичење ученика средњих школа из социологије, пето по реду, одржано је 01.04.2017. године у Гимназији у Обреновцу. На такмичењу је учествовало десет кандидата који су претходно, 18.03.2017. године, постигли најбоље резултате у финалима регионалних такмичења.

Победник ученица Економске школе „9. мај“ из Сремске Митровице

Кандидати су према унапред  утврђеном редоследу представљали радове. Након тога су одговарали на питања чланова комисије коју су чинили: проф. др Гордана Стојић из Ниша, доц. др Ана Пајванчић – Цизељ из Новог Сада, доц. др Драган Станојевић из Београда и Никола Живић из Косовске Митровице. На крају, уследило је проглашење победника:

  1. Прво место је освојила Сенка Пајић – ученица Економске школе „9. Мај“ из Сремске Митровице;
  2. Друго место је освојио Ђорђе Степић – ученик Гимназије у Обреновцу;
  3. Треће место су поделили Никола Јосимовић – ученик Економске школе „Нада Димић“ из Земуна и Тијана Костић – ученица гимназије „Светозар Марковић“ из Ниша.

Ученици средњих школа су и овај пут показали велико занимање за такмичење из социологије. Поред уложеног труда ученика и њихових наставника, приказан је и узоран ниво знања из социологије. Тиме је настављена лепа традиција републичког такмичења ученика средњих школа из социологије.

Извештај сачинио

Проф. Иван Јовановић

Гимназија у Обреновцу