Мејлинг листа

Поштовани посетиоци, овде се можете пријавити на нашу мејлинг листу, како бисмо били у могућности да вас путем имејла редовно обавештавамо о новостима и текућим активностима.28
Oct
    Објављена је књига “Постконфликтно друштво и свакодневица жена”

Објављена је књига ПОСТКОНФЛИКТНО ДРУШТВО И СВАКОДНЕВИЦА ЖЕНА (Примена метода случаја у истраживању свакодневице жена Косова и Метохије), ауторке Иване Миловановић (Чигоја штампа, Београд; Институт за српску културу Приштина-Лепосавић, 2016, 316 стр).

Опширније...
 
28
Oct
    Међународна конференција: Савремене миграције и друштвени развој

Међународна научна конференција под називом Савремене миграције и друштвени развој: интердисциплинарна перспектива одржана је 21. и 22. октобра 2016. године на Филозофском факултету у Београду, у организацији Института за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду, Српског социолошког друштва, Института друштвених наука из Београда и Завода за проучавање културног развитка из Београда.

Опширније...
 
21
Oct
    Списак промоција неких од социолошких књига на овогодишњем сајму књига

Уторак, 25. 10. у 18.00 сати: Проф. др Ђуро Шушњић Теорије културе: предавања. Издавач: Завод за уџбенике, Београд. Говоре: проф. др Ратко Божовић, проф. др Чедомир Чупић, проф. др Јелена Ђорђевићи аутор...

Опширније...
 
18
Oct
    Савремене миграције и друштвени развој

На Филозофском факултету у Београду се 21. и 22. октобра 2016. године одржава редовни научни скуп Српског социолошког друштва под називом САВРЕМЕНЕ МИГРАЦИЈЕ И ДРУШТВЕНИ РАЗВОЈ - Интердисциплинарна перспектива. Ове године суорганизатори скупа су Институт за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду

Опширније...
 
17
Oct
    Преминуо Милош Немањић

Милош Немањић, доајен српске социологије и некадашњи председник Српског социолошког друштва (1994-1996), преминуо је 14. октобра 2016. године у 84. години живота.

Опширније...
 
17
Oct
    СИСП о теми: Русија или Запад?

Секција за истраживање социјалних покрета ССД састала се, 4. октобра 2016. године, у Институту за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду. Том приликом, Ирена Ристић, истраживач у Институту друштвених наука, одржала је предавање на тему: „Русија или Запад: Вечна дилема или крива претпоставка?“.

Опширније...
 
14
Oct
    Саопштење Српског социолошког друштва

Српско социолошко друштво позива све социологе у Србији да, уколико то желе, подрже Саопштење Српског социолошког друштва и Удружења наставника социологије Војводине (колективни члан Српског социолошког друштва и иницијатор саопштења) које има за циљ да надлежнима укаже на штетне последице даљег смањивања часова социологије у средњим школама.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 11 од 58