Мејлинг листа

Поштовани посетиоци, овде се можете пријавити на нашу мејлинг листу, како бисмо били у могућности да вас путем имејла редовно обавештавамо о новостима и текућим активностима.17
Oct
    Преминуо Милош Немањић

Милош Немањић, доајен српске социологије и некадашњи председник Српског социолошког друштва (1994-1996), преминуо је 14. октобра 2016. године у 84. години живота.

Опширније...
 
17
Oct
    СИСП о теми: Русија или Запад?

Секција за истраживање социјалних покрета ССД састала се, 4. октобра 2016. године, у Институту за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду. Том приликом, Ирена Ристић, истраживач у Институту друштвених наука, одржала је предавање на тему: „Русија или Запад: Вечна дилема или крива претпоставка?“.

Опширније...
 
14
Oct
    Саопштење Српског социолошког друштва

Српско социолошко друштво позива све социологе у Србији да, уколико то желе, подрже Саопштење Српског социолошког друштва и Удружења наставника социологије Војводине (колективни члан Српског социолошког друштва и иницијатор саопштења) које има за циљ да надлежнима укаже на штетне последице даљег смањивања часова социологије у средњим школама.

Опширније...
 
8
Oct
    Социолошко истраживање о ставовима студената на КиМ

Објављена је књига Студенти на северу Косова и Метохије: резултати емпиријских истраживања ставова, коју су уредили и приредили Урош Шуваковић и Јасмина Петровић (Косовска Митровица: Филозофски факултет Универзитета у Приштини, 2016, 160 стр.).

Опширније...
 
8
Oct
    СИСП отворио сезону

Секција за истраживање социјалних покрета ССД састала се, 20. септембра 2016. године, у Институту за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду, Том приликом, Владимир Ментус, истраживач-сарадник у Институту друштвених наука, одржао је предавање на тему: „Економски раст високо развијених земаља – утилитаристички поглед“.

Опширније...
 
11
Sep
    Наговор на социологију

Прошлог месеца је у издању ИК "Прометеј" из Новог Сада и Машинског факултета Универзитета у Нишу изашла врло необична књига Драгољуба Б. Ђорђевића Џепна социологија за почетнике, коју су рецензирали Петар-Емил Митев (Универзитет у Софији), Драган Коковић (Универзитет у Н. Саду) и Миран Комац (Универзитет у Љубљани).

Опширније...
 
9
Sep
    Студентска геронтолошка секција

Геронтолошко друштво Србије позива студенте друштвених наука који су заинтересовани за питања старих и старења да се јаве ради наставка рада Студентске геронтолошке секције (СГС). Писмо о досадашњем раду ове секције и адресе на које се треба јавити су у прилогу.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 11 од 58