Мејлинг листа

Поштовани посетиоци, овде се можете пријавити на нашу мејлинг листу, како бисмо били у могућности да вас путем имејла редовно обавештавамо о новостима и текућим активностима.26
Nov
    Позив за такмичење средњошколаца

Српско социолошко друштво и ове школске године организује такмичење средњошколаца из социологије, у сарадњи са катедрама за социологију на филозофским факултетима у Београду, Нишу, Новом Саду и Косовској Митровици.

Опширније...
 
16
Nov
    Социолошки клуб о књизи "Постајање родитељем у Србији"
Социолошки клуб Вас позива на разговор о књизи Постајање родитељем у Србији проф. др Смиљке Томановић, доц. др Драгана Станојевића и доц. др Милане Љубичић. О књизи ће говорити проф. др Ивана Спасић, др Сузана Игњатовић и аутори.

Опширније...
 
12
Nov
    Интегралне верзије зборника ДРУШТВО И ПРОСТОР

Интегралне верзије зборника ДРУШТВО И ПРОСТОР постављене су на сајт Српског социолошког друштва

Опширније...
 
11
Nov
    СИСП о етничким мањинама у Србији

Секција за истраживање социјалних покрета ССД састала се 1. новембра 2016. године у Институту за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду. Том приликом, Ксенија Марковић, истраживач-приправник у Институту друштвених наука, одржала је предавање на тему: „Модели политичког представљања националних мањина“.

Опширније...
 
6
Nov
    Одржан Међународни научни скуп “Власински сусрети”

Српско удружење за социологију села и пољопривреде, Завод за проучавање села и Балканска асоцијација за социологију села и пољопривреде, у сарадњи са Културним центром у Власотинцу, а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, организовало је 22. Међународни научни скуп “Власински сусрети“ са темом „УЗРОЦИ И ПОСЛЕДИЦЕ ДРУШТВЕНИХ ПРОМЕНА У РУРАЛНОМ ПРОСТОРУ - Шта да се ради на локалном и државном нивоу?“

Опширније...
 
31
Oct
    Читање града кроз филм

У среду 2. новембра 2016. у 18 часова у организацији Социолошког клуба ССД и Одсека за социологију на Филозофском факултету у Новом Саду биће приказан филм URBAN ROOTS, након чега ће уследити разговор о филму. Модератори су доц. др Ана Пајванчић-Цизељ и Предраг Рава.

Опширније...
 
28
Oct
    Објављена је књига “Постконфликтно друштво и свакодневица жена”

Објављена је књига ПОСТКОНФЛИКТНО ДРУШТВО И СВАКОДНЕВИЦА ЖЕНА (Примена метода случаја у истраживању свакодневице жена Косова и Метохије), ауторке Иване Миловановић (Чигоја штампа, Београд; Институт за српску културу Приштина-Лепосавић, 2016, 316 стр).

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 11 од 59