Мејлинг листа

Поштовани посетиоци, овде се можете пријавити на нашу мејлинг листу, како бисмо били у могућности да вас путем имејла редовно обавештавамо о новостима и текућим активностима.11
Sep
    Наговор на социологију

Прошлог месеца је у издању ИК "Прометеј" из Новог Сада и Машинског факултета Универзитета у Нишу изашла врло необична књига Драгољуба Б. Ђорђевића Џепна социологија за почетнике, коју су рецензирали Петар-Емил Митев (Универзитет у Софији), Драган Коковић (Универзитет у Н. Саду) и Миран Комац (Универзитет у Љубљани).

Опширније...
 
9
Sep
    Студентска геронтолошка секција

Геронтолошко друштво Србије позива студенте друштвених наука који су заинтересовани за питања старих и старења да се јаве ради наставка рада Студентске геронтолошке секције (СГС). Писмо о досадашњем раду ове секције и адресе на које се треба јавити су у прилогу.

Опширније...
 
3
Sep
    Мишљење Завода за унапређивање образовања и васпитања

Завод за унапређивање образовања и васпитања прихватио је иницијативу Српског социолошког друштва да се у Правилник о степену и врсти образовања наставника и стручних сарадника у основној школи допуни стручним називом "професор социологије".

Опширније...
 
31
Aug
    Из штампе је управо изашао зборник ДРУШТВО И ПРОСТОР

Из штампе је управо изашао (двотомни) зборник ДРУШТВО И ПРОСТОР, са радовима са прошлогодишњег истоименог међународног научног скупа у организацији Српског социолошког друштва, Одсека за социологију Филозофског факултета у Новом Саду и Института за упоредно право. Приређивачи зборника су Павле Миленковић, Снежана Стојшин и Ана Пајванчић-Цизељ.

Опширније...
 
23
Aug
    Други позив за конференцију ССД

Подсећају се социолози да се до 1. септембра могу пријавити за учешће на међународној научној конференцији Савремене миграције и друштвени развој: интердисциплинарна перспектива (21-22. октобар 2016), коју организује Српско социолошко друштво, заједно са Институтом за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду,

Опширније...
 
21
Aug
    Слободна места за упис на социологију

На Филозофском факултету у Косовској Митровици има још слободних места за упис на социологију.

Опширније...
 
26
Jun
    Социолози као социјални радници

Председништво Српског социолошког друштва обратило се Заводу за унапређење образовања и васпитања са предлогом да се професори социологије уврсте међу образовне профиле који могу да обављају послове социјалних радника у основним школама.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 56