Мејлинг листа

Поштовани посетиоци, овде се можете пријавити на нашу мејлинг листу, како бисмо били у могућности да вас путем имејла редовно обавештавамо о новостима и текућим активностима.28
Feb
    Добитници награде „Анђелка Милић“ за 2017.

Награда “Анђелка Милић” је установљена са циљем оснаживања феминистичке производње контекстуализованог знања, пре свега путем оригиналних и релевантних истраживања, као и њихове креативне употребе и примене у свим областима друштвеног живота у Србији. Основна намера оснивача је, с једне стране, препознавање вредности овог знања и феминистички оријентисаних креативних подухвата, те ширење поруке о важности родне једнакости, недискриминације, ненасиља, и превазилажења мизогиније и родних стереотипа, а с друге стране, јачање модернизацијских и трансформативних процеса у српском друштву.

Опширније...
 
23
Feb
    Саопштење за јавност ССД

Српско социолошко друштво у потпуности подржава став Националног просветног савета (НПС) да се радна верзија Нацрта закона о основама система васпитања и образовања мора у потпуности одбацити.

Опширније...
 
26
Jan
    "Позив за пријављивање кандидаткиња и кандидата за награду "Анђелка Милић"

"Позив за пријављивање кандидаткиња и кандидата за награду "Анђелка Милић" 2017. године. Награду додељује Секција за феминистичка истраживања и критичке студије маскулинитета (СЕФЕМ)."

Опширније...
 
14
Dec
    Књига проф. Боже Милошевића

Најновија књига проф. Боже Милошевића - СОЦИОЛОШКИ ТЕМАТИ: о раду, образовању и култури (Прометеј, Нови Сад и Филозофски факултет у Нишу, 2016. Страница: 418) - је резултат његових десетогодишњих истраживања у неколико социолошких области.

Опширније...
 
14
Dec
    Одржан комеморативни скуп посвећен др Милошу Немањићу

У Заводу за проучавање културног развитка у Београду, у понедељак 12. децембра 2016. године, са почетком у 11 часова, у заједничкој организацији Завода за проучавање културног развитка, Геронтолошког друштва Србије и Српског социолошког друштва одржан је комеморативни скуп посвећен др Милошу Немањићу.

Опширније...
 
9
Dec
    Комеморативни скуп

У Заводу за проучавање културног развитка, Риге од Фере 4, Београд, у понедељак 12. децембра са почетком у 11 часова, у заједничкој организацији Завода за проучавање културног развитка, Геронтолошког друштва Србије и Српског социолошког друштва биће одржан комеморативни скуп посвећен др Милошу Немањићу

Опширније...
 
30
Nov
    Два конкурса

У складу са Правилником о награди Српског социолошког друштва за најбољу књигу домаћег аутора из области социологије "Војин Милић", донесеним 18. марта 2012. године на редовној годишњој Скупштини, Српско социолошко друштво расписује

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 59