Мејлинг листа

Поштовани посетиоци, овде се можете пријавити на нашу мејлинг листу, како бисмо били у могућности да вас путем имејла редовно обавештавамо о новостима и текућим активностима.15
Jun
    Преминуо Љубинко Пушић

Љубинко Пушић, редовни професор на Катедри за Социологију Филозофског факултета у Новом Саду, преминуо је 14. јуна 2016. године у 64. години живота. Испраћај Љубинка Пушића је у четвртак у 12:45 на Новом гробљу у Новом Саду...

Опширније...
 
9
Jun
    Разговор о књизи Активно старење у Београду

Социолошки клуб је 26. маја 2016. године одржао разговор о књизи Активно старење у Београду ауторке проф. др Слађане Драгишић Лабаш. Осим ауторке, у разговору су учествовали доц. др Милана Љубичић, др Милош Немањић и Радмила Пеција Урошевић.

Опширније...
 
29
мај
    Продужена дебата СИСП-а о (нео)колонијализму

На састанку Секције за истраживање социјалних покрета ССД, 10. маја 2016. у Београду, одржана је панел расправа на тему: „Стари и нови колонијализам“. У расправи су учествовали:

Опширније...
 
26
мај
    Све одлуке скупштине ССД

Редовна скупштина ССД, одржана 23. априла 2016. године, у Новом Саду, донела је више важних одлука које се налазе у доњем Записнику (укључујући и прилоге).

Опширније...
 
24
мај
    ССД организује нову међународну конференцију „Савремене миграције и друштвени развој”

Међународна научна конференција под називом „Савремене миграције и друштвени развој: интердисциплинарна перспектива” биће одржана 21. и 22. октобра 2016. године на Филозофском факултету у Београду, у организацији Института за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду, Српског социолошког друштва...

Опширније...
 
24
мај
    Нове трибина Клуба у НС и Бгд

У оквиру Новосадског социолошког клуба, у уторак, 24. маја 2016. године, у 18:00, у сали 114/1. спрат Филозофског факултета у Новом Саду, разговарамо о најбољој књизи у области социологије објављеној у 2015. години - Село у социолошком огледалу, проф. др Срђана Шљукића и доц. др Дејана Јанковића.

Опширније...
 
16
мај
    Панел дискусија: Да ли је могућа реконструкција „хоризонта наде“?

Социолошки клуб у Београду је, 21. априла 2016. године, одржао панел дискусију Да ли је могућа реконструкција „хоризонта наде“?,  поводом  недавно објављене књиге Марине Хјусон (Hughson) Сутра је било јуче: прилог друштвеној историји жена у Југославији, у другој половини 20.века. У панелу су, осим ауторке, учествовали проф. др Биљана Дојчиновић, др Вера Гудац-Додић, проф. др Србобран Бранковић и проф. др Марија Бабовић.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 55