27
Mar
    Одјеци награде и скупштине ССД

Додела награде „Војин Милић“ за најбољу социолошку књигу у 2012. години Ђокици Јовановићу за студију Прилагођавање – Србија и модерна: од стрепње до сумње, имала је леп одјек у јавности.

Опширније...
 
24
Mar
    Скупштина ССД доделила признања и изабрала нову Управу

Редовна годишња скупштина Српског социолошког друштва одржана је 23. марта 2013, на Филозофском факултету у Београду. У свечаном делу седнице, Драгољуб Ђорђевић, члан жирија за доделу награде ССД „Војин Милић”, прочитао је одлуку жирија о додељивању...

Опширније...
 
23
Mar
    Узбудљива регионална финала такмичења из социологије

У Београду, Нишу, Новом Саду и Косовској Митровици, 16. марта 2013, одржана су регионална финала такмичења ученика средњих школа из социологије на тему: Интернет и друштвена стварност. Ево резултата и победничких радова, изабраних за државно финале, 30. марта.

Опширније...
 
21
Mar
    Нова серија Журнала и промоција Родног барометра 2012.

После паузе од пет година, покренута је нова серија часописа Журнал за социологију, чији су издавачи Одсек за социологију Филозофског факултета у Новом Саду и Војвођанска социолошка асоцијација.

Опширније...
 
19
Mar
    Промоција међународног зборника

Секција за феминистичка истраживања и критичке студије маскулинитета Српског социолошког друштва (СЕФЕМ) и Ерсте фондација (Erste Stiftung), организују панел дискусију о књизи: Gendering Post-Socialist Transition: Studies of Changing Gender Perspectives (ed. By Krassimira Daskalova, Caroline Hornsten Tomić, Karl Kaser and Filip Radulović).

Опширније...
 
18
Mar
    Следеће дебате у Социолошком клубу

Настављајући дебате о најновијим социолошким књигама, које су у ПДФ-у доступне преко нашег сајта, у Социолошком клубу ће, у четвртак, 4. априла 2013, са почетком у 18.00, бити одржан разговор о књизи Вере Вратуше „Транзиција – одакле и куда? (Део 1)“ (2012).

Опширније...
 
17
Mar
    Промоције, дебате, такмичење...

Најпре је, 5. марта, представљена књига Кафанологија, приређивача и аутора Драгољуба Б. Ђорђевића. Том приликом су, осим приређивача, говорили Бранимир Стојковић, Петар Лазић и Димитрије Буквић (видео).

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>

Страна 54 од 69