9
Apr
    Републичко такмичење ученика средњих школа из социологије

Српско социолошко друштво је у школској 2018/19. години организовало седмо по реду такмичење ученика средњих школа из социологије, на тему „Култура и савремени изазови”. Регионална такмичења у Београду, Новом Саду, Нишу и Косовској Митровици одржана су истовремено, 9. марта 2019. године, на факултетима који реализују програме академских студија социологије. Републичко такмичење је одржано 23. марта 2019. године, са почетком у 12 часова, у Гимназији у Обреновцу.

Опширније...
 
4
Apr
    Осврт на излагања и дискусије са округлог стола „Могућности примјене социолошких истраживања у савременом друштву“

Поводом обиљежавања 10 година постојања и рада Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци, 28. марта 2019. године, студијски програм Социологије одржао је округли сто на тему: „МОГУЋНОСТИ ПРИМЈЕНЕ СОЦИОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА У САВРЕМЕНОМ ДРУШТВУ“.

 

Опширније...
 
3
Apr
    Додељена награда "Радомир Лукић"

Жири за доделу награде Српског социолошког друштва за животно дело донео је одлуку да се награда у 2018. години додели проф. др Миодрагу Ранковићу, редовном професору Филозофског факултета Универзитета у Београду.Образложење за доделу награде биће накнадно објављено.Награда ће бити свечано додељена на редовној годишњој скупштини Српског социолошког друштва.

Опширније...
 
3
Apr
    Регионално такмичење ученика средњих школа из социологије Косовска Митровица 2019.

У организацији Српског социолошког друштва и Катедре за социологију Филозфског факултета у Косовској Митровици, 09. марта је на Филозофском факултету у Косовској Митровици одржано регионално такмичење ученика средњих школа из социологије. У финале регионалног такмичења ушло је четири рада које је одабрала комисија у саставу...

 

Опширније...
 
20
Mar
    Трибина на тему: "Да ли је могућа постполитикологија?"

Секција за истраживање Социјалних покрета одржаће састанак 02.04. 2019. године у 18 часова. Место одржавања: Институт за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду (стара зграда Филозофског факултета, улаз кроз Ректорат и двориште).  На Трибини ће предавање одржати Милош Кнежевић.

Опширније...
 
16
Mar
    Преминула професорка Загорка Голубовић

Професорка Загорка Голубовић преминула је 13. марта. Била је редовни професор Филозофског факултета у Београду и један од утемељивача социјалне антропологије у Србији. Припадала групи „Праксис“ окупљеној око истоименог часописа која је оставила дубок траг у историји српске филозофије и других друштвених наука својим критичким ставом у промишљању друштвене стварности.

Опширније...
 
16
Mar
    Извештај о регионалном такмичењу ученика средњих школа из социологије у Нишу

Регионално такмичење ученика средњих школа из социологије у Нишу одржано је 9. марта 2019. године, с почетком у 11:00х на Филозофском факултету (просторија 434). На такмичење се пријавило 33 ученика из региона, а комисија је одабрала 8 најбољих радова који су овом приликом представљени. Комисија је била у следећем саставу...

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 69